Samen ontwerpen wij uw droombadkamer

Het badkamer design of ontwerp is de eerste en belangrijkste stap op weg uw nieuwe badkamer. Maar waar dient u rekening mee te houden? Een comfortabele badkamer is niet zomaar een optelsom van sanitair, tegels en accessoires. Welke stijl past bij u, wat is de beste indeling en hoe smelt het samen in uw nieuwe droombadkamer? Van Beek badkamers 4Design begeleidt u tijdens het gehele ontwerpproces.

Voordat wij een begin kunnen maken met de tekening van uw badkamer design, zullen wij mu u stap voor stap de onderstaande punten doornemen:

 1. Afmeting

Wat zijn de afmetingen van de beschikbare ruimte en betreft het nieuwbouw of de verbouwing van een bestaande badkamer.

2. Gezinssamenstelling

Hoeveel en welke personen maken gebruik van de badkamer? Voor kinderen is een bad bijvoorbeeld fijn! Voor senioren is inloopdouche met zitplaats wellicht wenselijk. En bij meerdere personen is extra opbergruimte een must.

3. Uw wensen

Waar droomt u van? Een fijn ligbad of een grote inloopdouche, een badkamermeubel met veel opbergruimte of een wasblad met opbouwwastafels. Een toilet in de badkamer? Uw wensen staan bij ons voorop.

4. Stijl

Modern, strak, klassiek of een combinatie van verschillende stijlen? De keuze is aan u!

 

5. Budget

Aan een nieuwe badkamer kunt u jarenlang plezier beleven. Het beste uit uw buget? Wij zetten voor u alles op een rij, zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt.

Aan de slag

Aan de hand van de antwoorden op de deze vragen gaan wij aan de slag met het badkamer design van uw nieuwe badkamer.

3D animatie badmeubel
3d animatie douche

Het eerste ontwerp:

We starten met het maken van een plattegrondtekening. Op deze tekening bepalen we waar we het gewenste sanitair positioneren. Op deze manier kunnen we een praktische indeling maken en kijken of we voldoende gebruiksruimte om het sanitair heen is.

Het tweede ontwerp:

Aan de hand van een 3D tekening, verdiepen we ons in de details! Welke kleuren gebruiken we en sluit het mooi op elkaar aan? Willen we tegels of stucwerk op de wanden, inbouwkranen of toch opbouw en een spiegelkast of een spiegel in het tegelwerk.

Het derde ontwerp:

Als de grote lijnen zijn uitgezet is het tijd voor het ontwerp van de werktekening. Op welke hoogte hangen we het badmeubel, hoe hoog komt de douchekop, waar plaatsen we de knop voor de verlichting en hangen we het toilet wat hoger dan standaard?

Definitief badkamer design

De drie bovengenoemde tekeningen maken het ontwerp of badkamer design compleet. We kunnen de badkamer nu in het echt bekijken door middel van de optie fototuning. Met deze optie kunnen we de gemaakte tekeningen omzetten naar foto’s wat het definitief ontwerp ongelooflijk realistische maakt.

Ontwerp voor de installateur

Het is fijn een werktekening te hebben voor de installatie, zodat de installerende partij weet welke hoogtes voor afvoeren en waterleidingen moeten worden aanhouden.
Ook een tegelplan behoort tot het totaal pakket.

 Vrijblijvend een op maat gemaakt badkamer ontwerp?